Home Nett binnen Valse start voor populaire game Overwatch 2 door serveraanvallen

Valse start voor populaire game Overwatch 2 door serveraanvallen

Gamebedrijf Activision Blizzard is gisteren en vandaag getroffen door serveraanvallen, waardoor de introductie van de langverwachte game Overwatch 2 werd verstoord. Gamers klaagden over verbindingsproblemen en lange wachtrijen voor het inloggen.

Volgens Activision Blizzard werden er meerdere grote DDoS-aanvallen uitgevoerd op de servers van Overwatch 2, dat dinsdagavond werd uitgebracht. Door de cyberaanvallen vielen bij spelers de verbindingen met de gameservers uit. Ook ontstonden er lange wachtrijen bij het inloggen op de game. Over de problemen kwamen bij DownDetector, dat storingen van internetdiensten bijhoudt, ruim 12 uur lang klachten binnen.

Spelers van Overwatch 2 klaagden ook over de vele fouten in de game. Activision Blizzard heeft intussen een lijst met bekende bugs gepubliceerd.

Miljoenen spelers

Overwatch 2 is een van de belangrijkste games van het jaar voor Activision. Het origineel verscheen zes jaar geleden en werd in totaal door meer dan 50 miljoen gamers gespeeld. Afgelopen maanden speelden ruim 9 miljoen mensen het spel.

Overwatch 2 is gratis te spelen en is beschikbaar op pc, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X/S en Nintendo Switch.

Lees ook

Personage in game Overwatch krijgt andere naam om seksisme-zaak

Overname door Microsoft

Microsoft kondigde in januari aan Activision over te nemen voor 69 miljard dollar. Die overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders in meerdere landen. Er zijn zorgen over de gevolgen van de overname voor de concurrentie op de gamemarkt. Activision is een van de grootste gamebedrijven ter wereld met een jaaromzet van 8 miljard dollar.

Lees ook

Microsoft neemt gamereus Activision Blizzard over voor ruim 60 miljard euro

Nieuw op tv: Bright op Banden

In Bright op Banden zie je stekkerauto’s, e-bikes en andere elektrische voertuigen. Elke week op RTL Z, RTL 7 en Videoland.

Bright

Activision Blizzard Games PC-games PlayStation 5 PlayStation Xbox Nintendo Switch Technologie Computerspel

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments