Home Sport Schulting mist kwalificatiewedstrijden vanwege bijholteontsteking

Schulting mist kwalificatiewedstrijden vanwege bijholteontsteking

Shorttrackster Suzanne Schulting ontbreekt vanwege een bijholteontsteking bij de Dutch Open in Thialf. Op dat toernooi zijn de kwalificatiewedstrijden voor de wereldbeker. De 25-jarige Friezin, die begin dit jaar op de Olympische Spelen van Beijing twee gouden medailles veroverde, kan ondanks haar afwezigheid vermoedelijk wel gewoon meedoen aan de World Cup.

Schulting pakte vorige week tijdens de trials in Heerenveen al heel wat punten. De Dutch Open, waar ook shorttrackers uit andere landen aan meedoen, is het tweede kwalificatiemoment voor de shorttrackers.

De selecties voor de eerste twee wereldbekers, in Montreal (28 tot en met 30 oktober) en Salt Lake City (4 tot en met 6 november), worden gemaakt op basis van de prestaties in de trials en op de Dutch Open. De selectiecommissie van schaatsbond KNSB kan op iedere afstand ook gebruik maken van een zogeheten aanwijsplek. Als Schulting fit is, gaat ze in principe gewoon mee naar Noord-Amerika.

De wereldbeker bestaat uit zes wedstrijden. In december komen de shorttrackers twee weekenden achter elkaar in actie in Almaty in Kazachstan. In februari staan de wereldbekers van Dresden en Dordrecht op het programma.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments