Home Lifestyle Zo snoei je de rozenstruik in het najaar

Zo snoei je de rozenstruik in het najaar

De herfst is een goed moment om nog eens door de tuin te gaan en deze winterklaar te maken. Ook de rozen mogen dan zeker niet ontbreken.

Het najaar is het perfecte moment om de meeste planten nog een snoeibeurt te geven. Ook de rozen kun je het beste nu snoeien. 

De herfstsnoei

De zogenaamde herfstsnoei zorgt voor een goede bescherming van de struik tegen de winter. Je hoeft bij het snoeien van de rozen in de herfst de takken niet op een bepaalde manier te knippen. De struik kan gemakkelijk worden teruggeknipt tot op kniehoogte. Zorg ervoor dat de dunne takken worden weggesnoeid. Dit zorgt ervoor dat de roos niet te makkelijk kan invriezen en vervolgens wegrot tijdens het dooien. Ook is de struik minder gevoelig voor de wind wanneer deze is kort gewiekt en blijft de roos beter in de grond staan.

Lees ook:

Dit is waarom je je lavendelplant in het voorjaar én het najaar moet snoeien

Aanaarden

Als je toch lekker bezig bent in de tuin; ga dan ook de roos ‘aanaarden’. Dit houdt in dat je de onderste 15 cm van de stelen bedekt met een nieuwe laag grond. Aanaarden zorgt ervoor dat de plant beter wordt beschermd tegen vorst in de winter. De stelen bevriezen namelijk minder gemakkelijk wanneer deze zijn bedekt met een laag grond. 

Fotocredits

Headerfoto: Justin DoCanto – Unsplash 

Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Plant Tuinieren Tuin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments