Home Nett binnen Fritz wint Amerikaanse tennisfinale van ATP-toernooi in Tokio

Fritz wint Amerikaanse tennisfinale van ATP-toernooi in Tokio

De Amerikaanse tennisser Taylor Fritz heeft het ATP-toernooi van Tokio op zijn naam geschreven. De 24-jarige Fritz versloeg in de finale zijn landgenoot en vriend Frances Tiafoe via twee tiebreaks: 7-6 (3) 7-6 (2). Beide Amerikanen gaven tijdens de partij, die bijna 2 uur duurde, slechts één keer hun servicebeurt uit handen op het Japanse hardcourt.

Fritz, die onlangs het toernooi van Seoul moest overslaan vanwege een coronabesmetting, boekte al zijn derde toernooizege van dit jaar. De nummer 11 van de wereld schreef de masters van Indian Wells op zijn naam en zegevierde op het gras in Eastbourne. Daar veroverde hij drie jaar eerder zijn eerste ATP-titel. Fritz staat komende week voor het eerst in de top 10 van de mondiale ranglijst.

Tiafoe (24) bleef op één toernooizege staan, vier jaar geleden behaald in Delray Beach. De nummer 19 van de wereld verloor voor de vierde keer de finale van een ATP-toernooi.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments