Home Economie PostNL verhoogt tarieven pakketjes, postzegel ook duurder

PostNL verhoogt tarieven pakketjes, postzegel ook duurder

Het verzenden van pakketten en het kopen van postzegels wordt vanaf volgend jaar duurder. Een postzegel voor brieven in Nederland kost vanaf 1 januari 1,01 euro. Dat is nu nog 96 cent.

Dat maakt PostNL vandaag bekend. “Deze nieuwe prijs past, samen met de andere tariefwijzigingen, binnen de ruimte die PostNL jaarlijks van de overheid krijgt om tarieven aan te passen. De nieuwe prijs is, mede door de dalende postvolumes, onvermijdelijk”, meldt de post- en pakketvervoerder.

Lees ook:

Belasting op online pakketjes? 'Belachelijk, alles wordt al duurder'

Pakketprijs: 6,95 euro 

Het basistarief voor brieven naar het buitenland gaat van 1,55 euro naar 1,65 euro. Het versturen van een binnenlands pakket gaat online gefrankeerd 6,95 euro kosten, dat was 6,75 euro. Frankering bij PostNL-punten gaat 7,65 euro kosten. Dat is nu nog 7,25 euro.

PostNL wijst erop dat de eigen kosten stijgen. “Een gematigde stijging van de tarieven is daarom noodzakelijk”, stelt het bedrijf.

Verder meldt PostNL dat het tarief voor de decemberzegel dit jaar 0,91 euro bedraagt, net als in 2021. De speciale decemberzegels zijn 5 cent goedkoper dan normale postzegels.

Lees ook:

PostNL over ophef rond postbezorger Hermien (69): 'Fout gegaan'

RTL Z / ANP

PostNL Inflatie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments