Home Nett binnen Duitse gezondheidsminister pleit voor mondkapjesplicht binnen

Duitse gezondheidsminister pleit voor mondkapjesplicht binnen

Karl Lauterbach, de Duitse minister van Volksgezondheid, roept deelstaten op extra actie te ondernemen tegen het stijgende aantal coronabesmettingen in het land. Hij adviseert de invoering van een mondkapjesplicht op binnenlocaties.

Lauterbach zei tegen de Duitse omroep ZDF dat het tijd is voor extra maatregelen tegen het coronavirus. “De besmettingsgolf die nu opkomt, stopt niet vanzelf. Je moet reageren.”

Duitse artsenbond

Hij roept de zestien deelstaten op hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook de Duitse artsenbond pleit voor een mondkapjesplicht op binnenlocaties.

In Duitsland zijn de deelstaten grotendeels verantwoordelijk voor het coronabeleid. Zij gaan over de invoering van een mondkapjesplicht op binnenlocaties. Dat kan niet landelijk worden geregeld. Er geldt alleen een landelijke mondkapjesplicht voor zorgfaciliteiten, verzorgingstehuizen en langeafstandstreinen.

Lees ook

Duitsland heeft coronamaatregelen voor herfst en winter al vastgesteld

PCR-test

Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, meldde vandaag een zevendaags gemiddelde van 793,8 besmettingen per 100.000 inwoners. Het gaat daarbij alleen om besmettingen die officieel met een PCR-test zijn vastgesteld. 

Net als in andere landen laten veel Duitsers hun besmettingen niet langer formeel vastleggen. Duitsland verwacht dat de besmettingscijfers deze herfst en winter verder zullen stijgen.

Lees ook

Update coronavaccin Moderna en Pfizer komt eraan: voor wie en wanneer?

RTL Nieuws / ANP

Coronabesmettingen Coronavirus Coronavaccin Mondkapje Ziektes en aandoeningen Virusziekte Duitsland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments