Home Nett binnen Tibby stuit op brief na overlijden Patrick uit Over Mijn Lijk: 'Recht...

Tibby stuit op brief na overlijden Patrick uit Over Mijn Lijk: ‘Recht op een nieuwe liefde’

De avontuurlijke Patrick uit 'Over Mijn Lijk' woont in 2019 op Aruba met zijn grote liefde Tibby en zoontje Norwin als hij vage darmklachten krijgt. In Nederland laat hij zich onderzoeken en dan blijkt het al snel een heel zeldzame vorm van darmkanker te zijn. Het is nu bijna twee jaar geleden dat Patrick op 32-jarige leeftijd komt te overlijden en zijn vrouw en zoontje achterlaat. Tim Hofman (34) zoekt hen op in een speciale reünie-aflevering van het indrukwekkende programma.

“Ik moet dat me niet laten tegenhouden”

Als Tim bij Tibby en Norwin op bezoek gaat, vertelt de weduwe dat het naar omstandigheden goed met hen gaat. “Ik was heel erg bang om in een dip terecht te komen, vooral na de Alpe d’HuZes die we hebben beklommen dit jaar”, vertelt ze. “Toen dacht ik: dit is het laatste wat ik met Patrick zou doen, maar dat ging niet door vanwege corona en daarna is ‘ie natuurlijk overleden. Dus dat bleef staan, maar niet mét Patrick.”

Lees ook:

Over Mijn Lijk komt met reünie vol updates

Tibby doet er alles aan om ervoor te zorgen dat hun zoontje zijn vader herinnert. Zo blijft ze, net als de mensen om hen heen, Patrick benoemen in verhalen. Ook is er de speciale memory box die Patrick maakt voor zijn overlijden. Maar voor Tibby is het zijn van een vader en moeder in één allesbehalve makkelijk. “Als alleenstaande moeder is het heel zwaar, maar ik ben blij dat mijn ouders er zijn. Die hebben mij echt opgevangen. (…) Zonder hen had ik hier niet zo gestaan.”

Ze vervolgt: “Het blijft moeilijk om een dierbare te verliezen. Maar ik heb een manier gevonden, want je moet door. Maar vooral de liefde vind ik het ergst om te missen.”

Lees ook:

Roy en Annick uit Over Mijn Lijk blijven positief

Ook het feit dat ze er helemaal alleen voor staat, vindt Tibby erg lastig. Ze staat dan ook open voor een nieuwe liefde. “Ik ben nu wel zover in mijn eigen leven dat ik denk: ik moet dat me niet laten tegenhouden”, legt ze uit. Ook Patrick hoopt dat zijn vrouw weer een nieuwe man vindt, zo schrijft hij in een brief die Tibby na zijn overlijden ontdekt.

“Ik wist niet dat die brief er was”, benoemt ze. “Patrick heeft een boekje voor Norwin, daar heeft hij wat dingetjes in geschreven. En toen ging ik kijken in dat boekje, ging ik bladeren, en ineens midden in dat boekje waren er twee verhaaltjes geschreven. (…) Daar stond onder andere in dat ik de liefde zijn leven was en dat ‘ie superblij was dat ik de moeder van zijn kind ben en dat ik me nooit schuldig moet voelen dat ik doorga met mijn leven én dat ik recht heb op een nieuwe liefde.”

Lees ook:

Jip uit Over Mijn Lijk komt tot inzicht na bezoek aan neuroloog

De reünie van Over Mijn Lijk is wekelijks op het gratis platform NPO Start te zien. In de volgende aflevering gaat Tim langs bij Roy.

Previous articleDanielle wil nooit meer een eetstoornis: ‘Ik ben het levende bewijs van volledig herstel’
Next articleInstagram gaat ook leeftijd van Europese gebruikers controleren
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments