Home Buitenland Vermoedelijke seriemoordenaar opgepakt in VS: 'Hij was op een nieuwe missie'

Vermoedelijke seriemoordenaar opgepakt in VS: ‘Hij was op een nieuwe missie’

De politie in Californië heeft gisteren een man aangehouden die wordt gezien als een seriemoordenaar. Hij wordt verdacht van het doodschieten van zes mensen. Gisteren was hij op weg om opnieuw iemand te vermoorden, de politie kon hem net op tijd arresteren.

Het gaat om de 43-jarige Wesley Brownlee. Tijdens een persconferentie verklaarde de politie van Stockton, de stad waar vijf van de zes slachtoffers werden doodgeschoten, dat Brownlee ‘op jacht was’ naar meer slachtoffers toen hij kon worden aangehouden. “Hij was op een nieuwe missie”, aldus politiechef Stanley McFadden.

“We weten zeker dat we een nieuwe moord hiermee voorkomen hebben.”

Overeenkomsten bij alle moorden

Vijf slachtoffers vielen dus in Stockton. Ze werden gedood tussen 8 juli en 27 september. Het andere slachtoffer werd al in april 2021 gedood in Oakland.  Alle moorden vertoonden volgens de politie overeenkomsten: zo waren de slachtoffers allemaal alleen en werden ze ‘s nachts of in de vroege ochtenduren vermoord.

Lees ook:

40 jaar cel voor broers in moordzaak journalist Malta

Alle slachtoffers waren tussen de 21 en 54 jaar oud. Eén vrouw overleefde een schietpartij die vermoedelijk door Brownlee werd gepleegd. Wat het motief van de dader is, wordt nog onderzocht. De politie gaf gisteren aan nog geen idee te hebben waarom Brownlee de moorden pleegde.

Honderden tips per dag

Eerder riep de politie de hulp in van de inwoners van Stockton, er werd een beloning uitgeloofd van 115.000 dollar voor de gouden tip. Er kwamen dagelijks honderden tips binnen, vertelde de burgemeester van Stockton gisteren. “Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie”, zei hij. Het is onduidelijk of één van de tips heeft geleid tot de aanhouding van Brownlee. Hij hoort waarschijnlijk dinsdag wat hem ten laste wordt gelegd.

Lees ook:

Man die uit gevangenis wilde ontsnappen zat vast voor gruwelijke 'speciekuipmoord'

RTL Nieuws

Moord Moordzaak Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments