Home Nett binnen Nog steeds geen spoor van vermiste Hebe en Sanne, massale zoektocht gaat...

Nog steeds geen spoor van vermiste Hebe en Sanne, massale zoektocht gaat door

De politie is sinds 09.30 uur in Waspik opnieuw op zoek naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26). Dat gebeurt in samenwerking met het Veteranen Search Team.

Er wordt te voet gezocht rond de Polanenweg, meldt de politie. Daar zijn ongeveer honderd mensen bij betrokken.

In linie

De politie meldt dat gisteravond meerdere plekken zijn uitgekamd. Ook is er met auto’s gezocht. Die plekken worden nu te voet afgegaan. “Continu wordt gekeken of we ook op andere locaties kunnen gaan zoeken”, zegt een politiewoordvoerder.

Tientallen vrijwilligers van het Veteranen Search Team lopen wegen af en zoeken in struiken naar aanwijzingen. “Er zijn overal groepen van zo’n twaalf personen op pad”, zegt coordinator Kuijpers van het team tegen RTL Nieuws. “Elke groep loopt in linie gebieden af.”

Ze lopen de wegen af en kijken in bermen en bosjes naar ‘onregelmatigheden’, zoals ze het zelf noemen. Het gaat dan bijvoorbeeld om bandensporen of naar welke kant het gras opstaat. Ook de politiehelikopter vloog in de ochtend over het gebied.

De politie heeft onder andere naar aanleiding van de uitzending van Jinek gisteravond meerdere tips binnengekregen over de vermissing van de twee. Die zijn allemaal nagetrokken, laat een woordvoerster van de politie weten. “Maar het heeft helaas nog niks concreets opgeleverd.”

Burgernetmelding en Amber Alert

Vanaf maandagavond is er een grote zoekactie gaande naar Hebe en Sanne. Er werd een burgernetmelding gedaan, die niets opleverde. Gisterochtend werd een Amber Alert uitgevaardigd omdat er werd gevreesd voor het leven van het kind, dat een lichamelijke beperking heeft en 24 uur per dag hulp nodig heeft.

Hebe werd maandag aan het eind van de middag opgehaald in Raamsdonksveer door haar begeleidster Sanne, die haar naar huis zou brengen. Sindsdien zijn ze vermist.

Lees ook

Familie: 'We willen niets liever dan Hebe terug in onze armen'

‘Verdrietig en verward’ 

Voor de medewerkers en cliënten van orthopedagogisch dagcentrum ‘t Overstapje, waar Sanne het meisje maandag ophaalde, is de verdwijning een enorme klap. Ze zijn verdrietig en verward, laat een woordvoerder weten van de overkoepelende zorgstichting Prisma, waar ‘t Overstapje onderdeel van uitmaakt

Hebe maakte onderdeel uit van een groep van zeven cliënten. “Dit doet veel met de groep”, zegt de woordvoerder. “Er is veel emotie, net zoals in de rest van Nederland. We doen wat we kunnen doen om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen.”

Vanwege privacyredenen deelt Prisma geen verdere informatie over het tweetal. “We zijn druk bezig de politie te ondersteunen, maar blijven zoveel mogelijk uit het onderzoek. Dat is aan de politie”, aldus de woordvoerder.

Bekijk ook – Burgemeester Waalwijk over vermissing Hebe: 'Dit is verschrikkelijk'

De politie had een melding gekregen over een auto te water, maar volgens de burgemeester van Waalwijk is er niets gevonden.

Previous articleMensenrechtenorganisatie HRW: Russische soldaten martelden burgers Izjoem
Next articleFerrari met drie coureurs naar Austin
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments