Home Sport Roeister Oldenburg breekt nekwervel met mountainbiken

Roeister Oldenburg breekt nekwervel met mountainbiken

Roeister Marloes Oldenburg, die eind september bij de WK zilver won in de vrouwen vier-zonder en in de vrouwen acht, heeft haar nekwervel gebroken. De 34-jarige Oldenburg kwam ernstig ten val tijdens een mountainbike-sessie op vakantie in Oostenrijk, zo meldt roeibond KNRB.

Oldenburg werd in Salzburg geopereerd en is afgelopen dinsdag, na twee weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, per ambulance naar Nederland vervoerd. Ze gaat thuis bij haar ouders revalideren. “Ik ben extreem gelukkig dat ik nog leef en alles komt echt wel weer terug. Het gaat alleen ontzettend lang duren”, zegt Oldenburg in een reactie op roeien.nl. “Mijn doel is om terug te komen en voor Parijs te gaan. Ik heb twaalf weken als doel gesteld om in de basis weer hersteld te zijn en daar ga ik de komende tijd volledig voor. Daarna zien we wel weer verder. Het voordeel is dat ik superfit ben.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments