Home Buitenland Duizenden rouwen om Lola (12) die in koffer werd gevonden

Duizenden rouwen om Lola (12) die in koffer werd gevonden

De 12-jarige Lola Daviet, die een aantal weken geleden dood werd gevonden in een koffer in Parijs, is begraven. Volgens het Franse Openbaar Ministerie werd ze verkracht en vermoord. “Ik kon je niet vertellen hoeveel ik van je hield”, zei een van haar broers tijdens de uitvaart.

Duizenden mensen kwamen naar de Noord-Franse plaats Lillers om stil te staan bij de dood van Lola. In de kerk was plek voor vijfhonderd mensen, maar buiten waren luidsprekers opgesteld om de uitvaartdienst te volgen. Ook de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin was aanwezig.

De familie van Lola had gevraagd om de dag met ‘respect en waardigheid’ te laten verlopen, zonder politieke lading. Dat was niet vanzelfsprekend, gezien de grote spanningen die haar dood heeft veroorzaakt in Frankrijk. 

Lola werd halverwege oktober gevonden in een koffer in Parijs.

Met name uiterst rechtse politici wezen eerder op de achtergrond van de verdachte, een 24-jarige Algerijnse die illegaal in Frankrijk was. Zij heeft inmiddels bekend dat ze het kind om het leven heeft gebracht en haar seksueel heeft misbruikt. Ze is aangeklaagd voor verkrachting, marteling, misbruik en moord op een minderjarige.

President Emmanuel Macron sprak eerder van een daad van ‘extreme kwaadaardigheid’. De uiterst rechtse politicus Eric Zemmour noemde de dood van Lola ‘francocide’ (Fransenmoord) en de eveneens zeer rechtse Marine Le Pen eiste antwoorden van de regering.

Lees ook:

Rechts-radicale Franse politici gebruiken zaak vermoorde Lola (12) voor eigen gewin

RTL Nieuws / ANP

Moord Verkrachting Frankrijk

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments