Home Lifestyle 3 verrassende voordelen van eten met stokjes

3 verrassende voordelen van eten met stokjes

Ben jij een liefhebber van de Aziatische keuken en eet je geregeld met stokjes? Dan hebben we goed nieuws voor je. Eten met stokjes zou namelijk meerdere voordelen hebben. Voortaan wat vaker met stokjes eten, ongeacht de keuken die geserveerd wordt, is dus niet eens zo'n verkeerd idee!

1. Het voorkomt een plotselinge stijging van de GI-waarden

De GI-waarde staat voor de mate waarin koolhydraatrijk voedsel, twee uur na het eten van het voedsel effect heeft op de bloedsuikerspiegel en gewichtstoename. Wanneer de GI-waarde snel stijgt kan het ervoor zorgen dat calorieën minder snel verbrand worden en hierdoor zal het uiteindelijk meer vet opslaan. Onderzoek suggereerde dat de GI-waarde lager bleek te zijn bij het eten met stokjes, dan met een lepel.

2. Het verrijkt je maaltijd

De Universiteit van Ohio onderzocht tijdens een experiment of mensen meer plezier beleefden aan het consumeren van bekend voedsel, op een nieuwe manier. Zo zou popcorn (wat ze normaal gesproken met de hand eten) lekkerder smaken met stokjes, omdat ze hierdoor bewuster consumeerden. Als jij je hebt voorgenomen om mindful te eten, dan is dit een mooie oplossing!

Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Je overeet je minder snel

Ken je dat? Je zit eigenlijk al vol maar het eten op tafel ziet er zo lekker uit dat je toch over je grenzen heen gaat. De kans dat dit gebeurt is aanzienlijk minder met stokjes, want je neemt natuurlijk kleinere hapjes. Hierdoor consumeer je de maaltijd automatisch minder snel, met als resultaat dat je hersenen de tijd hebben om aan te geven dat je écht niet meer kan.

Fotocredits:

Headerfoto: Rommel Gonzalez

Dit is een artikel van

Anne Tjon-A-Joe

Voeding Lifehack

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments