Home Sport Liverpool in slotfase toch nog voorbij Napoli

Liverpool in slotfase toch nog voorbij Napoli

Liverpool heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een overwinning op Napoli. Op Anfield won de Engelse formatie van trainer Jürgen Klopp met 2-0. Op basis van een beter onderling resultaat werden de Italianen toch groepswinnaar. Beide clubs waren al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League en verwezen Ajax naar de Europa League.

Liverpool kreeg voor rust al de nodige kansen om op voorsprong te komen. Mohamed Salah schoot echter net voorlangs, Curtis Jones kopte naast na een hakballetje van Roberto Firmino en Thiago zag zijn inzet eindigen op de vuisten van doelman Alex Meret.

Voor de Italianen was in de eerste fase de beste mogelijkheid voor Tanguy N’Dombele, maar de Fransman vond in het Engelse doel Alisson op zijn weg.

Enkele minuten voor tijd kwam Liverpool na een afwisselende tweede helft toch op voorsprong. Salah gaf het beslissende tikje, nadat Meret aanvankelijk een kopbal van de ingevallen Darwin Núñez ternauwernood uit het doel had weten te houden. Núñez maakte er ook nog 2-0 van, met een doelpunt waar ook Virgil van Dijk een groot aandeel in had.

Van Dijk was zoals gebruikelijk basisspeler bij Liverpool.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments