Home Tech 'Apple verplaatst iPhone-productie verder naar India door coronabeleid China'

‘Apple verplaatst iPhone-productie verder naar India door coronabeleid China’

Apple zou nog meer van de productie van de iPhone 14 naar India hebben verplaatst, nu fabrieken in China door een plotse corona-lockdown gesloten zijn.

Vorige week ging een grote iPhone-fabriek in China in lockdown omdat er corona was geconstateerd. Lockdown betekent in China ook echt op slot: het personeel werd ingesloten en besloot eerder deze week de fabriek te ontvluchten. Die stilstaande fabrieken zijn een probleem voor Apple, dat genoeg iPhones nodig heeft voor het lucratieve feestdagenseizoen. En dus wordt de productie nu meer verplaatst naar India, melden ingewijden aan Bloomberg.

Tweede Indiase iPhone-fabriek

Het gaat om een assemblagefabriek van het Taiwanese bedrijf Pegatron, een van de bedrijven die iPhones fabriceren in opdracht van Apple. Pegatron zou de assemblage van de populaire Pro-modellen van de iPhone 14 moeten overnemen van de gesloten Chinese fabriek. Het is de tweede Indiase fabriek die voor Apple werkt, nadat de grote iPhone-fabrikant Foxconn in september al een iPhone-fabriek in India opende.

Lees ook:

Arbeiders ontvluchten lockdown in grootste iPhone-fabriek ter wereld

De lockdown in China onderstreept hoe afhankelijk Apple van het land is. De uitbreiding van de fabrieken naar India zou volgens ingewijden echter geen plotselinge reactie zijn, maar deel van bestaande plannen om de productie diverser te maken.

Minder afhankelijk van China

Apple zou al langer kijken naar alternatieven voor de iPhone-productie, zeker nu de handelsoorlog tussen de VS en China steeds heviger wordt. President Biden legde met sancties de Chinese productie van chips onlangs nog zwaar aan banden.

India probeert zich ondertussen op te stellen als concurrent op het gebied van de massaproductie waar China groot mee is geworden. Dat gebeurt onder meer met subsidies, die een fabrieksverhuizing aantrekkelijker moeten maken. Het grootste struikelblok voor Apple is dat ook veel grondstoffen en onderdelen voor iPhones ook exclusief uit China afkomstig zijn.

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Bright

Apple iPhone China

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments