Home Buitenland Medewerkers krijgen mail: 'Vandaag is jouw laatste werkdag bij Twitter'

Medewerkers krijgen mail: ‘Vandaag is jouw laatste werkdag bij Twitter’

Twitter heeft de eerste ontslagmails verstuurd naar zijn medewerkers. 'Vandaag is jouw laatste werkdag voor het bedrijf', staat in het bericht.

Eerder lekte al uit dat het socialmediabedrijf na de overname door miljardair Elon Musk zo’n 3700 banen wil schrappen, de helft van het personeelsbestand. 

De werknemers kregen al te horen dat ze bericht zouden ontvangen op hun privémail als ze werden ontslagen, en op hun werkadres als ze hun baan zouden houden. 

Niet meer inloggen

Enkele ontslagen personeelsleden melden op Twitter dat ze al door hadden dat ze geen baan meer hadden toen ze niet meer konden inloggen op hun werkmailaccount.

Lees ook:

Duizenden mensen weg: Musk kondigt massaontslag aan bij Twitter

Onder de hashtag #Oneteam plaatsen veel medewerkers die ontslagen zijn afscheidsberichten. 

Twitter is in San Francisco ook aangeklaagd in een collectieve rechtszaak, omdat het bedrijf zich niet zou hebben gehouden aan de wettelijke termijn waarin een massaontslag moet worden aangekondigd.

Nieuwe functies

Veel overgebleven personeelsleden hebben de taak om nieuwe functies op Twitter te ontwikkelen om geld mee te verdienen, zodat het bedrijf minder afhankelijk wordt van advertentie-inkomsten.

Een van de meest in het oog springende plannen van Musk is om 8 dollar per maand in rekening te brengen voor een verificatievinkje. Daarmee geven bedrijven en bekende personen op Twitter aan dat ze daadwerkelijk zijn wie ze beweren te zijn.

Lees ook:

Grote verandering bij Twitter: iedereen kan straks een blauw vinkje kopen

Adverteerders nemen pauze

Eerder op de dag meldde Twitter dat de inkomsten uit advertenties drastisch terugliepen. Verschillende grote adverteerders, zoals autofabrikant Volkswagen en farmaceut Pfizer, trokken zich terug na het nieuws over de op handen zijnde ontslagen en de onzekerheid over de nieuwe koers van Twitter.

Elon Musk reageerde daarop in een tweet: ‘Dat komt door activisten die adverteerders onder druk zetten. Terwijl we alles hebben gedaan om ze tevreden te stellen.’

Nederland

In India ontslaat Twitter bijna al het personeel, meldt de zakenkrant Mint op basis van ingewijden. Twitter heeft nog niet gereageerd op vragen over het aantal ontslagen in Nederland. Het bedrijf had een kantoor in Utrecht, maar eerder deden berichten de ronde dat dit kantoor werd gesloten. 

Twitter heeft ook een kantoor in Londen. Het bedrijf doet geen mededelingen over de plannen met de medewerkers aldaar, maar de communicatie-afdeling lijkt ontslagen, meldt de Britse omroep BBC op zijn liveblog:

Als Elon Musk besluit ook het mes te zetten in het personeelsbestand in de EU, zal hij aan de strenge Europese arbeidswetgeving moeten voldoen.  

Bekijk ook: Wat wil Elon Musk met Twitter?

Bright-collega Merijn Doggen keek dit voorjaar vooruit op de overname.

Previous articleApple test vernieuwde Nederlandse kaarten in eigen Kaarten-app
Next articleBeste seizoensstart ooit van basketballers Milwaukee Bucks in NBA
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments