Home Tech Blauw vinkje op Twitter nu voor iedereen te koop

Blauw vinkje op Twitter nu voor iedereen te koop

Iedereen die op Twitter een blauw vinkje wil, kan dat nu kopen. Het sociale netwerk heeft een abonnement gelanceerd voor 8 dollar per maand, waarbij het vinkje is inbegrepen.

Volgens persbureau AP is de dienst uitgerold in een update van de iOS-app van Twitter. Gebruikers kunnen ‘vanaf nu’ een abonnement nemen op Twitter Blue, zoals de dienst heet. 

Wie dat doet, krijgt meteen het blauwe vinkje achter zijn naam, ‘net als de beroemdheden, bedrijven en politici die je al volgt’. Het is onduidelijk of de identiteit ook wordt geverifieerd, zoals dat nu bij een blauw vinkje gebeurt.

Twitter Blue is op dit moment alleen beschikbaar in de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Of de dienst ook naar Nederland komt, en wat het hier gaat kosten is onbekend. 

Lees ook:

Duizenden mensen weg: Musk kondigt massaontslag aan bij Twitter

De nieuwe baas van Twitter, Elon Musk, bevestigde het nieuws. In een tweet schrijft hij: “Jullie kunnen hoog of laag springen, maar het gaat 8 dollar kosten.”

Het is een grote wijziging aan het systeem van Twitter voor geverifieerde accounts. Dat werd in 2009 ingevoerd om duidelijk te maken dat het om een echt account gaat. Tot nu toe waren er zo’n 423.000 accounts met een blauw vinkje.

Musk zegt dat het ‘een paar maanden’ gaat duren, voordat huidige gebruikers hun verificatiestatus kwijtraken. 

Langere video’s

De nieuwe Twitterbaas had de wijziging rond het vinkje deze week al aangekondigd. Hij maakte toen ook bekend dat de prijs van het Twitter-abonnement Twitter Blue 8 dollar zou bedragen.

Twitter Blue-abonnees krijgen volgens Musk ook ‘prioriteit’ bij de rangschikking van hun tweets in reacties en vermeldingen, en in de zoekresultaten. “Dit is essentieel om spam en oplichting te bestrijden”, zegt Musk. Verder krijgen abonnees de mogelijkheid om ‘langere video’s en audiofragmenten’ te posten en krijgen ze ‘de helft minder advertenties’ te zien.

4 miljoen verlies

Musk zei eerder al dat hij wel moet ingrijpen bij Twitter. Hij verdedigde ontslag van duizenden werknemers, omdat Twitter 4 miljoen dollar per dag verliest draait.

Luister ook:

Is Elon Musk de redder of de sloper van Twitter?

RTL Nieuws / AP

Elon Musk Twitter Technologie Sociale Media Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments