Home Economie Moederbedrijf Facebook gaat deze week duizenden werknemers ontslaan

Moederbedrijf Facebook gaat deze week duizenden werknemers ontslaan

Meta, het moederbedrijf van Facebook, gaat deze week duizenden werknemers ontslaan. Volgens bronnen wordt de enorme ontslagronde woensdag aangekondigd. Meta worstelt met teleurstellende financiële resultaten maar heeft de ontslagronde zelf nog niet bevestigd.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal maakt het nieuws over de ontslagen vandaag bekend op basis van anonieme bronnen. Meta, ook het moederbedrijf van WhatsApp en Instagram, wilde niet op de onthulling van de krant reageren. Er werken wereldwijd ruim 87.000 mensen bij het bedrijf. 

Concurrentie

Meta heeft het moeilijk vanwege een naderende recessie, de concurrentie van andere sociale media zoals TikTok en veranderingen in het privacybeleid van Apple. 

Ook zijn er zorgen over de enorme uitgaven aan de metaverse. Dat is het droomproject van Meta-topman Mark Zuckerberg, dat bestaat uit een virtuele wereld waarin mensen allerlei zaken kunnen doen vanuit hun eigen huis.

Lees ook:

Duizenden mensen weg: Musk kondigt massaontslag aan bij Twitter

Als gevolg van de problemen zijn de aandelen van Meta enorm in waarde gedaald. Dit jaar ging al voor meer dan 500 miljard euro aan beurswaarde verloren.

Techbedrijven hebben het moeilijk

Ook veel andere techbedrijven uit het Amerikaanse Silicon Valley hebben stevig in hun personeelsbestanden gesneden de afgelopen tijd, of zijn dat binnenkort van plan.

Twitter schrapte vorige week 3700 banen nadat het berichtenplatform in handen kwam van miljardair Elon Musk. Wel zou Twitter inmiddels proberen een deel van het personeel weer terug te laten keren.

Lees ook:

Miljoen gebruikers Facebook gewaarschuwd: inloggegevens gestolen via apps

RTL Nieuws / ANP

Mark Zuckerberg Meta Facebook

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments