Home Economie Melkproducent Arla: melk bedierf door technisch defect

Melkproducent Arla: melk bedierf door technisch defect

De biologische melk van Arla is vanaf deze week weer beschikbaar. De melk van Arla, dat ook het huismerk van Albert Heijn verzorgt, werd begin oktober uit de schappen gehaald.

De melk bedierf sneller dan gebruikelijk waardoor de leveringen aan supermarkten werden stopgezet. De kwaliteitsafwijking kwam volgens het bedrijf door een technisch defect aan het koelsysteem waardoor de melk sneller bedierf. De problemen werden duidelijk nadat de productielijnen in Nijkerk waren onderzocht om na te gaan wat er aan de hand was.

Lees ook:

Zuur en klonterig: Arla legt productie biologische melk stil

Arla benadrukt dat de voedselveiligheid nooit in het geding is geweest. “Inmiddels is het defect verholpen en bevestigen uitgebreide testen dat de melk weer de vertrouwde kwaliteit heeft”, zegt het bedrijf.

De problemen bij de melkproducent raakte ook aan de melk en karnemelk van het Albert Heijn-huismerk. Albert Heijn is voor de 1,5 liter-verpakkingen melk en karnemelk en biologische melk van het huismerk afhankelijk van Arla.

RTL Nieuws / ANP

Albert Heijn Voeding Melkprijzen

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments