Home Nett binnen Van Gaal: na training met migranten alleen met voetbal bezig zijn

Van Gaal: na training met migranten alleen met voetbal bezig zijn

Louis van Gaal wil het bij het WK in Qatar na een bijeenkomst met arbeidsmigranten alleen nog over voetbal hebben. De migranten zijn op 17 november uitgenodigd bij een training van Oranje. Van Gaal gaf daarmee gehoor aan een oproep van de KNVB en secretaris-generaal Gijs de Jong.

“Daarna gaan we voetballen en niet meer zoveel denken dat het allemaal niet door de beugel kon”, aldus Van Gaal over het veelbesproken WK in Qatar “Er zijn zoveel dingen die niet door de beugel kunnen. Zelfs in ons land.”

Als team reageren

Van Gaal vindt het goed dat de KNVB de actie met de migranten uitvoert. “Hoe zouden we het anders moeten oplossen? Op het moment dat onze voetbalsterren met de migranten gaan praten, is het al gekunsteld. Want normaal gesproken vindt dat niet plaats. Maar het feit dat wij dat willen doen, zegt iets over de gedachte die bij de KNVB leeft. Die gedachte leeft ook bij ons in de groep. Dit is hoe wij als team willen reageren. Daar gaat het om.”

Vier dagen na de ontmoeting met de migranten wacht de eerste WK-wedstrijd van Oranje tegen Senegal. Van Gaal: “Daar moet dan de focus op. Twee dagen voor een wedstrijd speel ik altijd elf tegen elf. Daarom heb ik voor 17 november gekozen.”

De bondscoach gaf vanmiddag een toelichting op zijn selectie. Hij benaderde de spelers die waren afgevallen en dat ging niet altijd even makkelijk, legt hij uit in deze video:

Het WK bij RTL Nieuws

RTL Nieuws volgt Oranje op het WK voetbal, een van de grootste evenementen waar veel van onze lezers en kijkers in geïnteresseerd zijn. We doen verslag van alles rond Oranje, maar uiteraard ook van de schaduwkanten van het WK in Qatar, zoals de behandeling van arbeidsmigranten en de rechten van vrouwen en de lhbti-gemeenschap.

Op deze WK-pagina vind je artikelen en video’s, maar ook het programma van alle wedstrijden. Het WK begint op 20 november en op 18 december is de finale.

Previous articleTwitter brengt geschrapt grijs ‘officieel’-vinkje na twee dagen toch weer terug
Next articleQatar presenteert selectie voor WK in eigen land
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments