Home Nett binnen Kabinet wil goedkoop internet voor mensen met kleine beurs

Kabinet wil goedkoop internet voor mensen met kleine beurs

Het kabinet werkt aan een plan om mensen met een kleine beurs een goedkoop internetabonnement aan te bieden. Zo'n 'sociaal internetpakket' moet er volgens staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) voor zorgen dat 'iedereen kan meedoen in de digitale wereld'.

Van Huffelen hintte er vandaag in de Tweede Kamer op dat providers mogelijk verplicht worden om een goedkoop pakket aan te bieden aan mensen die niet veel te besteden hebben. “In het uiterste geval kan de minister van Economische Zaken en Klimaat een dienstverplichting aan de markt opleggen”, aldus de bewindsvrouw.

De staatssecretaris wil ook ‘gratis wifi-punten’ gaan aanbieden, maar vanwege zorgen over de veiligheid daarvan is volgens haar ook het goedkope internetabonnement nodig. Het plan moet nog verder worden uitgewerkt.

Lees ook

Glasvezel ongelijk verdeeld over het land: uitrol in Randstad loopt nog achter

Tweedehands laptops overheid naar kinderen

Een ander plan van de staatssecretaris is om 150.000 laptops en tablets die zijn gebruikt door de overheid te doneren aan kinderen van ouders die hier geen geld voor hebben.

De bewindsvrouw kondigde haar plannen aan na vragen van PvdA-kamerlid Barbara Kathmann. Zij vreest dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt als mensen door de “koopkrachtcrisis” geen internetabonnement kunnen betalen.

Lees ook:

Lagere KPN-tarieven glasvezel schelen consument 230 miljoen euro per jaar

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

ANP/Bright

Alexandra van Huffelen Internet Glasvezel Technologie Digitalisering Wifi

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments