Home Lifestyle Toni Bienemann kocht monument: 'Uit catalogus Duits veilinghuis'

Toni Bienemann kocht monument: ‘Uit catalogus Duits veilinghuis’

Wat doe je als je zoveel money hebt dat je alles kunt kopen wat je hartje begeert? Valerio ging voor EuroJackpot’s 'Dit heeft Niemand' op bezoek bij mensen die écht iets unieks hebben. Een van hen is ondernemer Toni Bienemann, die niet alleen veel auto’s, maar ook twee bijzondere monumenten kocht. “Voelde meteen dat het wel iets bijzonders kon zijn.”

Voor ‘Dit heeft Niemand’ bezocht Valerio Zeno ondernemer en autoverzamelaar Toni Bienemann. Naast zijn verzameling van bijzondere, authentieke auto’s, bezit hij een wel héél bijzonder voorwerp, waarvan hij er niet één, maar zelfs twee heeft.

Bruggen

Je zou het misschien niet verwachten, maar Bienemann kocht in 2010 een brug. En niet zomaar eentje: de enige echte Dömitzer spoorbrug. “Ik zag de brug in een catalogus van een Duits veilinghuis. Ik had ‘m nog nooit in het echt gezien, maar voelde meteen dat dat wel iets bijzonders kon zijn.”

De Dömitzer spoorbrug is niet het enige monument dat Bienemann in eigendom heeft. Ook kocht hij Checkpoint Bravo; niet te verwarren met Checkpoint Charlie. “Ging je vroeger West-Duitsland naar Berlijn, dan moest je door een stuk Oost-Duitsland heen. Checkpoint Bravo ligt op de grens van West-Berlijn en was een checkpoint waar de Amerikanen controle uitvoerden.”

Lees meer:

Ron Simpson bezit de gitaar van één van de beste gitaristen ter wereld

Waarom hij dit monumentale vastgoed zo interessant vindt? “De roots van ons bedrijf liggen in de Oost-West handel met kantoren in onder andere Berlijn. Oude bruggen horen daarbij. Ze doen me denken aan vroeger en hebben een bepaalde symboliek”, zegt Bienemann, die naast bruggen interesse heeft in ruïnes, kastelen en andere opmerkelijke bouwwerken.

Tweehonderd oldtimers

Bienemann’s liefde voor geschiedenis zie je ook terug in zijn autoverzameling, die bestaat uit ruim tweehonderd oldtimers. “Elke auto maakt me blij en allemaal hebben ze iets bijzonders. Een apart kenmerk of een uniek verhaal.”

Zo kocht hij een oude auto van Elvis Presley, maar ook de beroemde Rolls-Royce Corniche die een belangrijke rol speelde in The Main Event. “Een film uit 1979 met Ryan O’Neal en Barbra Streisand.”

De nieuwste aanwinst van Bienemann betreft een Bentley Azure. “Ik ben gek op Bentley, maar ook andere merken als Rolls Roys, Ferrari, Maseratti, Essex en Cadillac vind ik mooi”, zegt Bienemann, die de komende jaren nog regelmatig nieuwe auto’s aan zijn collectie zal toevoegen.

Lees meer:

Djamila Celina bemachtigde een iconisch kledingstuk: 'Droom die uitkwam'

  • Eurojackpot.nl 18+ speel bewustVoor het organiseren van Eurojackpot is vergunning verleend door de Kansspelautoriteit.

Dit artikel kwam tot stand in opdracht van Eurojackpot en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van RTL Nieuws.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments