Home Sport Verstappen weigert teamgenoot te helpen: 'Dit moet je niet aan mij vragen'

Verstappen weigert teamgenoot te helpen: ‘Dit moet je niet aan mij vragen’

Max Verstappen liet zich na de Formule 1-race in Brazilië niet uit over de reden waarom hij zijn teamgenoot Sergio Pérez weigerde te helpen. De wereldkampioen negeerde een teamorder en liet de Mexicaan, die nog tweede kan worden in het kampioenschap, niet voorbijgaan om zesde te worden.

Verstappen wilde bij Viaplay niet vertellen waarom hij Pérez geen voorrang wilde verlenen. “De redenen hebben we net samen besproken. Ik heb hem verteld waarom ik het niet heb gedaan, maar ik ga het hier niet zeggen.”

Over de boordradio gaf Verstappen tijdens de race ook niet de ware reden door, maar hij was wel duidelijk toen de teamleiding hem vroeg zijn zesde plek te geven aan Pérez. “Ik heb al eens eerder gezegd dat jullie dit niet meer aan mij moeten vragen, oké? Is dat duidelijk? Ik heb mijn redenen gegeven en daar blijf ik bij”, waren zijn woorden.

Pérez toonde na afloop weinig begrip. “Ik kan niet geloven waarom hij dat weigerde, zeker niet na alles wat ik in het verleden voor hem heb gedaan”, zei hij. “Die twee wereldtitels heeft hij dankzij mijn hulp.”

Verstappen liet wel blijken dat wat hem betreft de zaak nu is afgedaan. “In Abu Dhabi zal ik hem helpen als hij punten nodig heeft om tweede te worden in het kampioenschap. Maar het is belangrijk dat we dit nu eerst hebben besproken.”

Lees ook:

Eerste grand-prixzege Russell in Brazilië, Verstappen zesde

Teambaas Christian Horner van Red Bull hield zich op de vlakte. “Dit is iets dat we binnen het team bespreken met de twee coureurs. Ik ben er zeker van dat Max in de laatste race in Abu Dhabi er alles aan zal doen om ‘Checo’ te helpen als dat nodig is.”

Ook op sociale media klinkt veel kritiek op de actie van Verstappen. Ook van Verstappen-fans. “Ik ben een groot fan maar hier schieten de tranen van in mijn ogen.”

RTL Nieuws / ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments