Home Buitenland Honderden jaren celstraf voor man die inreed op kerstoptocht VS

Honderden jaren celstraf voor man die inreed op kerstoptocht VS

De man die vorig jaar inreed op een kerstoptocht in de Amerikaanse staat Wisconsin, is veroordeeld tot zes levenslange gevangenisstraffen zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating. De rechter voegde daar nog eens een symbolische 1067 jaar aan toe om te benadrukken hoe ernstig het dodelijke misdrijf was.

Darrell Brooks reed op 21 november 2021 met zijn auto door politiebarricades heen en reed daarna in op de jaarlijkse parade in de stad Waukesha.

Tientallen gewonden

Zes deelnemers aan de optocht kwamen daarbij om het leven. Zij waren tussen de 8 en 81 jaar oud. Ook vielen er meer dan zestig gewonden. Onder de slachtoffers waren tientallen kinderen. Het bloedbad trok internationaal veel aandacht. President Joe Biden sprak van een ‘afschuwelijke geweldsdaad’. 

Omstanders filmden het drama:

Zeker twintig kinderen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen nadat de auto op het publiek was ingereden.

Brooks werd vorige maand schuldig bevonden aan alle 76 aanklachten tegen hem. De rechter richtte zich gisteren tijdens de strafbepaling tot de 40-jarige en zei volgens CNN tegen hem dat de zaak haar ‘s nachts heeft wakker gehouden.

‘U heeft geen spijt’

“U heeft absoluut geen spijt, wat u ook doet. U toont niemand medeleven. Meneer Brooks, niemand is veilig met u in de buurt”, zei de rechter, die zelf ook emotioneel werd. Brooks had thuis ruzie gehad voordat hij op de optocht inreed. Ook was hij een bekende van de politie. 

De rechter schoot zelf vol bij verklaringen van de nabestaanden en slachtoffers.

Previous articleEnorm veel vraag naar gratis Sintpakketten: ‘Het gaat slecht, dat valt nu op’
Next articleMusk wil dagelijkse leiding bij Twitter binnenkort overdragen
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments