Home Nett binnen NPO en omroepen komen in actie na DWDD-onthullingen

NPO en omroepen komen in actie na DWDD-onthullingen

De NPO gaat 'op korte termijn' samen met alle omroepen een actieplan opstellen 'om ervoor te zorgen dat er te allen tijde sprake is van een veilige werkomgeving voor alle medewerkers van de publieke omroep', aldus NPO-voorzitter Frederieke Leeflang zaterdag. Dit maakte zij bekend na een gesprek hierover met staatssecretaris Gunay Uslu (Media), dat volgde na het vrijdag verschenen 'Volkskrant'-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij het BNNVARA-programma 'De Wereld Draait Door'.

“Bij de publieke omroepen zijn we allemaal enorm geschrokken”

“Bij de publieke omroepen zijn we allemaal enorm geschrokken van het grote aantal medewerkers dat negatieve en angstige ervaringen heeft opgedaan tijdens hun werk bij het programma DWDD“, zegt Frederieke Leeflang. “Dit had nooit mogen gebeuren. Vanmorgen heb ik daar met staatssecretaris Gunay Uslu over gesproken en beiden zijn we tot de conclusie gekomen dat we snel en grondig moeten uitzoeken wat hier precies gebeurd is en wat we als publieke omroep kunnen doen om dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen.”

Lees ook:

Toekomst Matthijs van Nieuwkerk onzeker bij BNNVARA

Het doel is om met ‘concrete acties’ te komen. “We doen dit ten eerste voor alle medewerkers van de publieke omroep; iedereen die voor en achter de schermen werkt bij onze programma’s. We willen ook begrijpen wat er nu precies gebeurd is bij DWDD, zodat we hiervan kunnen leren voor de toekomst.”

Lees ook:

Bekend Nederland reageert op 'buitensporig' gedrag Matthijs van Nieuwkerk

De Volkskrant sprak met ruim vijftig voormalige medewerkers van de talkshow over ‘grensoverschrijdend gedrag’ van de 62-jarige Matthijs van Nieuwkerk, die lange tijd een van de bestbetaalde presentatoren van de NPO was. Het ging volgens de medewerkers om “extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen”. Tientallen werknemers vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden.

Previous articleHoe het schatrijke Qatar dit jaar nóg rijker wordt: ‘Gas is allesbepalend’
Next articleSchaatssters pakken in Thialf goud op teamsprint
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments